Despre Pădurile-Parc

Despre Pădurile-Parc

Pădurile-parc sunt un concept relativ nou, chiar și pe plan european.

Ele se amenajează în apropierea orașelor, funcționând ca zone de agrement și recreere în natură. Intervențiile asupra lor sunt minimale și au ca scop doar îmbunătățirea experienței celor care le vor frecventa, fără a deranja în vreun fel ecosistemul.

Dimpotrivă, printr-un management integrat îmbunătățit, se urmărește conservarea biodiversității, în paralel cu creșterea calității vieții pentru locuitorii zonei metropolitane, au subliniat experții implicați în proiect.

Mai simplu spus, Pădurile-Parc sunt amenajamente silvice protejate, în care măsurile sunt minim-invazive și au ca scop păstrarea și protejarea florei și a faunei zonei.

Amenajările permise în pădurile-parc sunt:
a) alei realizate din materiale ecologice, cu lățimea de maximum 2 m sau piste pentru biciclete;
b) bănci;
c) iluminat;
d) puncte de informare;
e) toalete ecologice;
f) construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maximum 15 mp.

În pădurile-parc se pot realiza împăduriri cu specii care nu sunt din tipul natural fundamental în locul arborilor extrași.

Pădurile-parc se vor constitui la solicitarea proprietarului/administratorului, în baza unor studii de specialitate, cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/pps/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420